امروزه با وجود ماشین آلات و ادواتی که وجود دارد، کشاورزی نسبت به گذشته آسانتر شده و میتوان با بهرهمندی از این تجهیزات در زمان و هزینه به میزان قابل توجهی صرفهجویی کرد.
یکی از این ماشین آلات که نقش پررنگی در کشاورزی ایفا میکند، تراکتور است.
تراکتور به افرادی مزارع بزرگ دارند، کمک میکند تا بتوانند در زمان کوتاهتری فعالیتهای خود را انجام دهند و در نتیجه افزایش بهرهوری را برای آنها به همراه دارد.
تراکتور در انواع مختلف تولید شده که هریک قدرت عملکرد متفاوتی دارند و باید متناسب با میزان کار نسبت به تهیه آن اقدام کرد.
با توجه به اهمیت این وسیله نقلیه در ادامه این مقاله قصد داریم نگاهی دقیق به نقش تراکتور در کشاورزی داشته باشیم ، با ماشین سازی دقایق همراه باشید…
نقش تراکتور در کشاورزی سنتی
قدمت تراکتورهای امروزی که ما میشناسیم به ۱۵۰ سال پیش باز میگردد. در حقیقت باید گفت اولین نمونه از تراکتور، گاو آهنهایی بودهاند که موتور بخار داشتند.
تکامل تراکتور با روی کار آمدن موتورهای درون سوز که سوخت آنها بنزین، گازوئیل یا گاز مایع است، سرعت بیشتری گرفت و باعث شده تا اهمیت و نقش تراکتور کشاورزی هر روز مهمتر از دیروز شود تا جایی که امروز کمتر کشاورزی است که برای انجام فعالیتهای کشاورزی خود از تراکتور استفاده نکند.
معرفی سیستمهای تراکتور
تراکتور دارای تعدادی سیستم جدا از هم ولی متصل است که این امکان را فراهم میآورند تا انرژی حاصل از سوختهای فسیلی ذخیره شده به انرژی مفیدی برای انجام کار این ماشین تبدیل شوند.
این سیستمها عبارتند از:
- سیستم تبدیل انرژی سوخت به انرژی حرکتی یا جنبشی
- انتقال نیرو
- سیستم هیدرولیک
- سیستم فرمان گیر
- کنترل کشش
- سیستم تواندهی
کاربردهای تراکتور در کشاورزی
به صورت کلی تراکتور در تمامی امور کشاورزی مانند درو کردن، نرم کردن خاک، بذر افشانی، شخم زدن، دندانه زدن، بارکشی و و … نقش بسزایی را ایفا میکند.
به منظور استفاده از حداکثر توان تراکتور در پشت آن شفت PTO نصب میکنند که با این کار میتوان از تراکتور به عنوان یدک کش نیز استفاده کرد. با استفاده از شفت میتوان برخی از وسایل زراعی مانند گاور آهن، دیسکهای سنگین وزن، تریلیها و وسایل دیگری که محور دورانی ندارند را به راحتی با تراکتور جابه جا کرد و در هر مکانی که به آن نیاز بود، مورد استفاده قرار داد.
استفاده از تراکتور به عنوان جرثقیل یا بیل مکانیکی
یکی از مزیتهایی که تراکتور برای مزارع به همراه دارد آن است که با خرید تجهیزات و ادوات مناسب امکان تبدیل شدن این ماشین به بیل مکانیکی، لودر یا جرثقیل را فراهم میشود و میتوان به راحتی بسیاری از فعالیتها را انجام داد.
شخم زدن مهمترین نقش تراکتور در کشاورزی
با استفاده از تراکتور امکان هر نوع شخم زدن فراهم شده و همانطور که میدانید شخم زدن در کشاورزی مهمترین مرحلهایی است که باید به درستی انجام شود.
استفاده از تراکتور برای شخم زدن زمین این امکان را فراهم میآورد تا بتوان در زمان صرفهجویی کرد و کارها را با سرعت بالاتری انجام داد.
نقش انواع تراکتور در کشاورزی
تراکتور نیز مانند هر نوع ماشین آلاتی دارای انواع مختلفی است و اندازه آنها از دو چرخ کوچک که ۱۰ اسب بخار قدرت دارد تا تراکتورهای بزرگ که ۸ چرخ داشته و دارای ۵۰۰ اسب بخار قدرت دارند، متغیر است.
تنوع در انواع تراکتور این امکان را فراهم میآورد تا بتوان متناسب با نیاز خود این ماشین را تهیه کرد. از جمله انواع تراکتورها و نقش آن در کشاورزی عبارتند از:
- تراکتور از نوع همهکاره
- انواع تراکتورهای چهار چرخ و محرک
- چرخ زنجیری
- تراکتور مناسب چمنزنی
- تراکتور شاسی بلند
- تراکتور حمل کننده تنه درختان از جنگل
- تراکتور باغبانی
- بیل مکانیکی یا برکن
خرید بهترین تجهیزات و ادوات تراکتور
همانطور که میدانید با توجه به کاربری بالایی که تراکتور دارد، این ماشین نسبت به هر نوع وسیله دیگر به تجهیزات و ادوات بیشتری نیاز دارد، در همین راستا در طول زمان باید نسبت به تهیه و خرید تجهیزات تراکتور اقدام کرد.
تمامی تجهیزات ارائه شده توسط وب سایت ماشین سازی دقایق از بالاترین کیفیت برخوردار هستند که به همین واسطه میتوان با خیال آسودهایی نسبت به استفاده از آنها اقدام کرد.
برای سفارش محصولات و تجهیزات با واحد فروش ماشین سازی دقایق در ارتباط باشید..
مشاهده تجهیزات و ادوات انواع تراکتور
بیل جلو و آپشن های تخصصی
بیل عقب و تجهیزات تخصصی پشت تراکتوری
کابین فول آپشن تراکتوری،سیلو تراش،کلمشل و انواع گرب
کاتالوگ کامل محصولات دقایق
ویدیو کامل محصولات دقایق