تراکتورها و ادوات کشاورزی با اینکه به ظاهر بعضا ساده هستند، اما خطرات و آسیب های بالقوه ای زیادی را ممکن است داشته باشند. تراکتورها یک ماشین مزرعه مفید و با ارزش هستند. تراکتورها با در نظر گرفتن ایمنی شما طراحی و ساخته شده اند. عملکرد ایمن آن کاملاً در دست اپراتور است و راننده یا اپراتور با کسب مهارت ها و آگاهی های لازم، به خوبی می تواند، تراکتور را کنترل و مدیریت کند. در صورت غفلت یا سهل انگاری در رابطه با نکات ایمنی کار با تراکتور و ادوات کشاورزی، استفاده نادرست از ادوات، می تواند شایع ترین علت مرگ و جراحات جدی در مزارع باشد.
تراکتورداران و رانندگان توجه داشته باشند که نکات ایمنی کار با تراکتور و ادوات کشاورزی دستورالعمل ها و موارد خطرناک احتمالی را حتما یاد بگیرند و و مخصوصا در شروع کار با تراکتور جدید با احتیاط کار کنند. نکات ایمنی کار با تراکتور و ادوات کشاورزی به طور کامل در دفترچه راهنمای آن موجود است و باید وقت گذاشته شود تا به طور کامل موارد ایمنی یا خطرناک کار با تراکتور را مطالعه کرد. به طوری که براساس آمار می توان گفت ۷۵ درصد از سوانح در رابطه تراکتورهای و ادوات کشاورزی به دلیل اطلاعات کم می باشد. مسأله ای که در رابطه با حوادث تراکتور و ماشین آلات مطرح است آنکه، اغلب این حوادث در مزارع و نقاط دوردست رخ می دهد که از مراکز درمانی فاصله زیادی دارند و این مسأله منجر به افزایش خسارات وارده به مجروحین می شود.
یک سری خطرات و حادثه ها در ایران بیشتر رایج است که منجر به قطع عضو و یا مرگ افراد درگیر می شود. این حوادث عبارتند از: واژگونی تراکتورها که بر اثر سرعت پیشروی بیش از حد اتفاق می افتد، واژگونی یا چپ کردن به علت دور زدن با سرعت زیاد، واژگونی به دلیل تک چرخ زدن و بالا آمدن چرخ های جلو در سربالایی ها، سوار شدن افراد روی گلگیرهای تراکتور، سوار شدن افراد روی رکاب، بازوهای هیدرولیک و ادوات متصل به تراکتور، بازرسی و تعمیر و تعویض زنجیرها و تسمه ها در حین کار، گیرکردن لباس به شافت های دوار انتقال نیرو مثل شافت تواندهی، حتی گیر کردن لباس ها در تسمه ها و زنجیرهای در حین روشن بودن و کار و عدم داشتن حفاظ و روکش، خوراک دهی و تغذیه ماشین هایی مثل خرمنکوب به صورت دستی.
به طور مثال از جمله خطراتی که در کار با تراکتور می باشد از این قبیل است؛
- واژگونی و چپ شدن.
- شافت خرمنکوب بدون محافظ
- ارگونومی ضعیف باعث فشار به کمر و کشیدگی می شود.
- سر و صدای زیاد باعث کاهش شنوایی می شود.
- کارکردن در زمین های مرتفع یا دامنه کوه ها احتمال سقوط را در پی دارد.
- مهارت کم اپراتور ضریب خطرات را برای او دو چندان می کند.